Şubat Ayı Değerler Eğitiminin Konusu: Saygı

Şubat Ayı Değerler Eğitiminin Konusu: Saygı

24.02.2022 815

Şubat Ayı Değerler Eğitiminin Konusu: Saygı

Şubat Ayı Değerler Eğitimi 4/B sınıf öğretmeni Muhittin BOZKURT rehberliğinde okulumuzda hazırlanan programla başlatıldı.

Ayın değerinin anlamı, önemi ile ilgili şiir ve hikayelerin okunduğu program için öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

 

Bütün öğretmenlerin bir ay boyunca özel çalışmalarla sınıflarında; öğrenciler ve velilerin evlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek eğitimlerle bu değerin beceriye dönüşmesine çalışılacaktır.

 

Değerli Velilerimiz eğitim ailede başlar. Sizlerinde bu değerin öğrencilerimize kazandırılması ve beceriye dönüştürülmesi için öğretmenlerimize yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Ayın değeri ile ilgili evde yaptığınız örnek çalışmalarınızı öğretmenlerimizle paylaşabilirsiniz.

Saygı, bir kişiye hürmet göstermek ve ona karşı nezaket kurallarına uygun bir şekilde davranmak anlamına gelir. 

İnsanların birbirine karşı anlayışlı ve hoşgörülü olması saygı demektir . Saygının olduğu toplumlarda anlayış vardır . ... Örneğin yakın bir arkadaşının kusurlarını görmeme , fiziki durumu ile dalga geçmeme , onun fikirlerine müdahale etmeme ve onu olduğu gibi kabul etme saygılı olduğumuzun göstergeleridir aslında .

 

ÖĞRETİM PROGRAMI'NDA DEĞERLER EĞİTİMİ

Öğrencilere iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmalarını sağlayacak bilgi, beceri, tutum, davranış ve alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan eğitim, bu yönüyle değerlerle şekillenmiş bir etkinliktir. Bu bağlamda okullardaki değer eğitiminin amaçlarından biri öğrencilerin sağlıklı, tutarlı ve dengeli bir kişilik geliştirmelerini sağlamaktır. Bunun için bireyin çok yönlü gelişmesi önem taşımaktadır. Ayrıca insanın tutum ve davranışlarını biçimlendirmede önemli bir role sahip olan değerler, öğrencinin sağlıklı ve dengeli gelişimine katkı sağlamaktadır.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, iki başlık altında öğretileceğini bildirdiği 'değerleri' şöyle sıraladı:

Evrensel Değerler: Alçak gönüllülük, sadakat, cömertlik, sabır, dayanışma, sevgi, dostluk, saygı, dürüstlük, adalet, güven, barış, yardımlaşma, empati, merhamet, çalışkanlık, paylaşma, vefalı olma, yardımlaşma, vicdanlı olma.

Milli Değerler: Vatan, bayrak, aile, gelenekler, kültürel miras, misafirperverlik, milli bayramlar, dini bayramlar, Türkçe, yurt tarihi, mekânlar, kahramanlık, cesaret.

 

24-02-2022

24-02-2022