ŞEHİTLER GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA PROGRAM YAPILDI

ŞEHİTLER GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA PROGRAM YAPILDI

21.03.2023 290

18 Mart Şehitler Haftası kapsamında 4/B sınıf öğretmeni Ali ŞAHİN koordinatörlüğünde okul programı yapıldı. Programda şehitlik kavramı anlatıldı. programda öğrenciler şiirler okudu.

Programı düzenleyen Ali ŞAHİN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

     Türk Milleti, vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü korumak, şanlı Türk Bayrağının ülkemizin her karışında dalgalanmasını sağlamak ve birliğine yönelik tüm tehditler karşısında canını ortaya koymaktan çekinmemiştir.

      Ülkede rahatça yaşıyorsak bunu Milli Mücadele Savaşlarından günümüze kadar canlarını seve seve veren ismi bilinen bilinmeyen aziz şehitlerimize borçluyuz.       Özgürce aldığımız her nefesimizi borçlu olduğumuz kahramanlarımızın hatıralarını yüreğimizde yaşatmak ve onların emanetlerine sahip çıkmanın bizlerin üzerine düşen milli bir görev, bir vefa borcu olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.       Bu gün aynı zamanda Kahraman Mehmetçiğimizin 1.Dünya Savaşında 108 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin de Yıldönümünüdür, kutluyorum.       Bu  anlamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günününde başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.