Ekim Ayı Değerler Eğitiminin Konusu: NEZAKET

Ekim Ayı Değerler Eğitiminin Konusu: NEZAKET

06.10.2023 216

Ekim Ayı Değerler Eğitimi 4/B sınıf öğretmeni Orhan DAĞLI rehberliğinde, Değerler kulübü danısman öğretmeni Ahmet ALTINTAŞ koordinatörlüğünde okulumuzda hazırlanan programla başlatıldı.    

Ayın değerinin anlamı, önemi ile ilgili şiir ve hikayelerin okunduğu program için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.  Bütün öğretmenlerin bir ay boyunca özel çalışmalarla sınıflarında; öğrenciler ve velilerin evlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek eğitimlerle bu değerin beceriye dönüşmesine çalışılacaktır.

Değerli Velilerimiz eğitim ailede başlar. Sizlerinde bu değerin öğrencilerimize kazandırılması ve beceriye dönüştürülmesi için öğretmenlerimize yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Ayın değeri ile ilgili evde yaptığınız örnek çalışmalarınızı öğretmenlerimizle paylaşabilirsiniz.    

ÖĞRETİM PROGRAMI'NDA DEĞERLER EĞİTİMİ Öğrencilere iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmalarını sağlayacak bilgi, beceri, tutum, davranış ve alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan eğitim, bu yönüyle değerlerle şekillenmiş bir etkinliktir. Bu bağlamda okullardaki değer eğitiminin amaçlarından biri öğrencilerin sağlıklı, tutarlı ve dengeli bir kişilik geliştirmelerini sağlamaktır. Bunun için bireyin çok yönlü gelişmesi önem taşımaktadır. Ayrıca insanın tutum ve davranışlarını biçimlendirmede önemli bir role sahip olan değerler, öğrencinin sağlıklı ve dengeli gelişimine katkı sağlamaktadır.  

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, iki başlık altında öğretileceğini bildirdiği 'değerleri' şöyle sıralaması:

Evrensel Değerler: Alçak gönüllülük, sadakat, cömertlik, sabır, dayanışma, sevgi, dostluk, saygı, dürüstlük, adalet, güven, barış, yardımlaşma, empati, merhamet, çalışkanlık, paylaşma, vefalı olma, yardımlaşma, vicdanlı olma. Milli Değerler: Vatan, bayrak, aile, gelenekler, kültürel miras, misafirperverlik, milli bayramlar, dini bayramlar, Türkçe, yurt tarihi, mekânlar, kahramanlık, cesaret.   06-10-2023   06-10-2023 06-10-2023

06-10-2023