''BİR ELİM SENDE'' SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ

PROJEMİZİN AMACI: Okulumuzda öğrenim gören maddi durumu yetersiz öğrenci aileleri öncelikli olmak üzere mahallemizde bulunan maddi durumu yetersiz ailelere gıda yardımı yapmak.

05.04.2024 14

Sosyal sorumluluk projesinin ‘’Bir Elim Sende’’ olarak adlandırılmıştır.

Amacımız maddi durumu yetersiz sebebi ile öğrencilerimizin arasında beslenme üzerine eşitsiz yaşam sürmelerini engellemek, öğrencilerimizin yardımlaşma duygusu edinmelerini sağlamak, yardımlaşmanın usul ve yöntemlerini kazanmalarını sağlamaktır.

Hedef kitlemiz öncelikle okulumuzdaki maddi durumu yetersiz öğrenciler olup mahallemizde yaşayan maddi durumu yetersiz aileleri de kapsamaktadır.

Her sınıftan okulda belirlediğimiz gıda malzemelerinden bir koli oluşturmak. Yardım yapmak isteyen her öğrenci velisi belirtilen gıda maddelerinden sadece 1 ürünü sınıf rehber öğretmenine gönderecek toplanan yardımlar öğrencilerle birlikte kolilere yerleştirilecek. Okulumuz öğretmenlerince ve çevre incelemesi sayesinde belirlenen ailelere kişilerin gizliliği esas alınarak yardım kolileri teslim edilecek.

Gerekçesi; yeterli beslenememe öğrenciler arasında eğitimsel açıdan farkların oluşmasına neden olmaktadır. Bu farklılıkları okul paydaşları ile yardımlaşma yolu ile çözülebileceğine inanmaktayız. Bu kapsamda öğrencilerde erken yaşlarda yardımlaşma bilincini de kazandırabileceğimizi düşünüyoruz.

Bu sosyal sorumluluk faaliyetine 21.03.2024 tarihinde başladık. Her sınıf sınıf rehber/danışman öğretmeni önderliğinde 1 koli gıda yardım kolisi hazırlamaktadır. Bu faaliyetimizi her yıl düzenli yapmayı planlamaktayız.

Bu projenin yaygınlaşması toplumumuzun yardımlaşma kültürünü geliştirmesi için yararlı olacağını düşünüyoruz.

KARAELMAS İLKOKULU
GIDA YARDIMI PAKETİ SINIF MALZEME LİSTESİ

ÖLÇÜ MALZEME
1 1 PAKET 1KG PİRİNÇ