2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı Anasınıflarımıza ve 1. Sınıflarımıza kayıtlar başladı.

Öğrencilerimizi ve halkımızı okulumuzun ayrıcalıklarından yararlanmak üzere kayıt yaptırmalarını bekliyoruz.

Kayıt yaş tablosu ektedir...

20.06.2022 1484

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
KARAELMAS İLKOKULU
İLKOKUL VE OKUL ÖNCESİ KAYIT YAŞI TABLOSU
DOĞUM TARİHİ YAŞ İLKOKUL 1.SINIFA KAYIT DURUMU Okul Öncesi Kayıt Durumu
 ( YIL   /     AY  ) (AY) Ana Okulu
2017 ŞUBAT 79 ZORUNLU. ERTELEME YAPILAMAZ.
MART 78 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
NİSAN 77 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
MAYIS 76 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
HAZİRAN 75 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
TEMMUZ 74 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
AĞUSTOS 73 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
EYLÜL 72 ZORUNLU. ANCAK RAM KARARI İLE ERTELENEBİLİR.
EKİM 71 ZORUNLU. ANCAK DİLEKÇE İLE ERTELENEBİLİR. Öncelikli Öncelikli
KASIM 70 ZORUNLU. ANCAK DİLEKÇE İLE ERTELENEBİLİR. Öncelikli Öncelikli
ARALIK 69 ZORUNLU. ANCAK DİLEKÇE İLE ERTELENEBİLİR. Öncelikli Öncelikli
2018 OCAK 68

ZORUNLU DEĞİL, veli dilekçesi ile 1.sınıfa kayıt olabilir

GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
ŞUBAT 67 ZORUNLU DEĞİL, veli dilekçesi ile 1.sınıfa kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
MART 66 ZORUNLU DEĞİL, veli dilekçesi ile 1.sınıfa kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
NİSAN 65 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
MAYIS 64 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
HAZİRAN 63 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
TEMMUZ 62 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
AĞUSTOS 61 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
EYLÜL 60 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
EKİM 59 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
KASIM 58 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
ARALIK 57 KAYIT OLAMAZ. GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
2019 OCAK 56 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
ŞUBAT 55 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
MART 54 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
NİSAN 53 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
MAYIS 52 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
HAZİRAN 51 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
TEMMUZ 50 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
AĞUSTOS 49 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
EYLÜL 48 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
EKİM 47 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
KASIM 46 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )
ARALIK 45 Fiziki Gelişimi yeterliyse anasınıfına kayıt olabilir GİDEBİLİR GİDEBİLİR ( * )

* MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM -Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam- Kayıt zamanı ve kayıt yaşı MADDE 11 –(5) Okul öncesi eğitim kurumlarında okula kayıt: a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827): Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık,  ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

* OKULUMUZDA ANASINIFI BULUNMAKTA OLUP 45-56 AYLIK ÇOCUKLARIN FİZİKİ UYGUNLUĞU EYLÜL AYINDA ANASINIFI ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN TESPİT EDİLDİKTEN SONRA KAYITLARI YAPILACAKTIR.

OKULA KAYIT YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu
(30/09/2023) itibarıyla hesaplanır.

ANASINIFI KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

-Başvuru Formu (indir)

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-Anne baba ayrı ise öğrencinin velayetini gösterir mahkeme kararı fotokopisi

1.SINIF KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR;

- Başvuru Öğrenci Tanıma Formu (indir)

- Başvuru formunu (çevrimiçi ONLİNE BAŞVURU  linkimizden de yapabilirsiniz)

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

- Anne baba ayrı ise öğrencinin velayetini gösterir mahkeme kararı fotokopisi

-Çocuklarının durumuna uygun aşağıdaki dilekçelerden biri

1. Kesin kayıt dilekçesi (İndir)

2. Veli dilekçesi ile kayıt erteleme (İndir)

4. İsteğe bağlı kayıt (İndir)

OKULA NAKİL GELECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU DİLEKÇESİ

1. Okulumuza Nakil gelecek dilekçesi (İndir)

Karaelmas İlkokulu´nda kayıt işlemleri mesai  günlerinde  10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

OKULA KAYIT OLMA YAŞI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Okul öncesi ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğinin  Okullara öğrenci kaydı ile ilgili düzenlemesi şu şekildedir.

Kayıt zamanı ve kayıt yaşı

MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397)  Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar.

a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

(6) İlkokula kayıt:

a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.

Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.